Ordination

Så står jeg overfor at trække i robe, at blive ordineret præst/munk i Tendai. Jeg glæder mig, ikke mindst til den verden af smukke rober og tingeltangel der åbner sig for mig.

Engang tænkte jeg på ordination, som et skulderklap til mig. Et duelighedsbevis som det hed da man var spejder, men tingene ser meget anderledes ud, nu hvor tiden nærmer sig. Jeg tror det der forandrede mit syn på ordinationen var, da min kære lærer Shomon sagde til mig at hun ikke ville komme med krav for at jeg skulle ordineres. Hun tænkte dem kunne jeg selv komme med og jeg vidste nok bedst hvad der skulle til for at blive klar. Har jeg sagt hun er klog?

At blive ordineret er ikke en udemærkelse. Det er et skridt på en lang vej, en markering af fremgang, men mest af alt er det er forpligtelse! Jeg synes i den grad det forpligter og nu skal jeg passe på med at dragparalleller der kan misforstået, men det føles lidt som da man ved konfirmationen skulle sige ja til dåben. Jeg aflagde løfte da jeg tog tilflugt, jeg blev tydeligere klar over den da jeg startede træningen i doshuprogrammet og den forpligtelse jeg er gået ind til er endnu tydeligere nu jeg står foran ordination.

Jeg glæder mig helt vildt:)

Gassho

Kosei

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Ordination

  1. Seicho says:

    Det er så spændende en rejse, du har begivet dig ud på. Tillykke med ordinationen! Jeg ville sådan ønske at jeg kunne være med 🙂

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *